ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]

Atomháború a teniszpályán. Videoklip-szemle

Inkei Bence | 2011.09.06. 19:34|
Címkék: zene

Szétvert nappaliban gördeszkáznak a Blink-182 haverjai, a Justice-fiúk megint trükkösek, Lil Wayne az abortusz ellen, Charlotte Gainsbourg parkolóházban bunyózik és még rengeteg minden ? erőszak, szex és villamosszék!

Blink-182: Up All Night

Nyolc év után jelentkezik új lemezzel rövidesen az újra összeállt Blink-182, amely bizony az elmúlt bő évtized egyik legnagyobb hatású zenekara, akár tetszik, akár nem. Az immár veteránnak számító pop-punk trió visszatérő klipjét Isaac Rentz rendezte, és egy olyan házibulit láthatunk, amelyben a gyerekek fellázadnak a szülők ellen, és el is szabadul a pokol.

Tom DeLonge gitáros-énekes szerint ez kivételesen egy komoly klip tőlük a sok marháskodás után, a tanulságot pedig remélhetőleg mindenki vágja.

Justice: Audio, Video, Disco

Októberben jön a régóta várt második Justice-album, és egészen friss a címadó számához készült klip, melyet az egyik legjobb francia kliprendező, So Me (Bertrand Lagros de Langeron) rendezett, aki már nem először dolgozik együtt a duóval.

Míg a klipben igazából semmi izgalmas nem történik (a két Justice-tagot láthatjuk stúdiózni, hangszerekkel bíbelődni és hasonlók), valahogy az izgalmas vágásoknak köszönhetően ez mégiscsak egy jó klip.

Lil Wayne: How To Love

Lil Wayne legújabb albuma, a Tha Carter IV eddigi legjobban szereplő single-je az akusztikus gitáros alapokra énekelt How To Love, melyen Lil Wayne kivételesen nem használt autotune-t. A How To Love klipjének ? melyet a gyakran foglalkoztatott Chris Robinson rendezett ? forgatókönyvét állítólag maga Lil Wayne írta, azzal a szándékkal, hogy "sokkolja" a nézőt, és egy történetmesélős klip.

Ebben egy abortuszra készülő nő az utolsó pillanatban meggondolja magát, mi pedig végigkövethetjük, milyen utak állnak a születendő bébi előtt.

Beyoncé: 1+1

Beyoncé 1+1 című dalának videoklipjét maga az énekesnő rendezte, Lauren Briet és Ed Burke segítségével.

A klip témája természetesen maga Beyoncé, különféle pszichedelikus vizuális effekttel megbolondítva, melyről a brit MTV honlapján azt írják: "Művészetként adja el a szexet." Lehet, hogy tényleg így van?

Charlotte Gainsbourg: Terrible Angels

Charlotte Gainsbourg egy négyszámos ep-vel (és majd egy ritkasággyűjteménnyel) jelzi, hogy továbbra is komolyan gondolja énekesnői ambíciót. A klipet a francia klipipar régi harcosa, a Gainsbourg mellett például David Guettával is dolgozó Nathalie Canguilhem rendezte, arra a régi alapigazságra építve, hogy fekete bőrdzsekis, egyformán kinéző csajok egy parkolóházban csakis őrült menőn nézhetnek ki.

Hát nem igaza lett?!

St. Vincent: Cruel

Az eddig két figyelemre méltó lemezzel jelentkező amerikai énekes-dalszerzőnő, St. Vincent (igazi nevén Annie Clark) rövidesen megjelenteti a harmadikat is, amelyről itt is van egy remek klip. Rendezője Terry Timely, aki az énekesnő korábbi klipjeit is jegyezte, és a számcímmel összhangban igencsak kegyetlen.

Szegény Annie-t ugyanis elrabolja egy anya nélkül maradt háromtagú család, és nem bánnak kesztyűs kézzel a jobb sorsra érdemes énekesnővel.

DJ Shadow feat. Afrikan Boy: I'm Excited

DJ Shadow afropopos beütésű új kislemezét ugyan jogdíjproblémák miatt vissza kellett vonni, de a klip már elkészült hozzá.

Ian Pons Jewell rendezte és egy légszomjjal küszködő fekete fiatalember látható benne, amint egy meglehetősen attraktív női félkatonai osztag élén gyanús üzletet ajánl egy másik gyanús alaknak, és persze villamosszékben végzi.

The Decemberists: Calamity Song

A kéthetes felhozatal egyik legérdekesebb darabja kétségtelenül a Decemberists új klipje, melyet a korábban sosem rendező Michael Schur jegyez, és a három éve öngyilkosságot elkövető író, David Foster Wallace The Infinite Jest című regénye előtt tiszteleg.

A klipben látott játék ugyanis ebből a könyvből ered: egy nukleáris világháborút játszanak el gyerekek egy teniszpályán. Ugyan a szabályokat még nem egészen értjük, de a végkifejlet talán nem fog meglepni senkit, de mégis mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg.

Biorobot: Csipogó

A jelek szerint Nemes András annyira beleszeretett a mobiltelefonnal forgatott klipekbe, hogy a Hóember című Pluto-szám után a Biorobot Csipogó című számához is egy ugyanígy forgatott videó készült.

Ebben amúgy annyi látható, hogy Bérczesi Robi és Nemes András gitároznak egy jót a Gellérthegyen és a Duna-parton.

Hősök: Oooh

A negyedik Hősök-album negyedik klipjében ECKÜ alaposan leszedi a keresztvizet 2011 Magyarországáról. A képi aláfestés pedig jobbára egyszerű, a szám beborult hangulatához illeszkedő fekete-fehér képekből áll és sivár, nagy terekből.

Reméljük, eljut az illetékesekhez is!!!!!!

topci | 2011.09.06. 22:08 1
na nézd, ez a beyonce tiszta romisnejder... http://www.youtube.com/watch?v=aZ38CcJ-2vw&feature=related
Impresszum Médiaajánlat Adatkezelési Szabályzat Az ORIGO kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva.