ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]

Bemutatták Engelbert Humperdinck eurovíziós dalát

2012.03.19. 17:40|

A 75 éves énekes A szerelem felszabadít című dalát elismert szerzők írtak, egyikük korábban James Blunt megaslágerével hódította meg a világot. A bukmékereket meggyőzte, a netezőket nem annyira.

Az Eurovíziós Dalverseny indulóiról szóló cikkünkben azt írtuk, hogy a szirupos balladákkal a hatvanas években befutott 75 éves énekes, Engelbert Humperdinck indítása a legmeglepőbb választás az idei Eurovízión. Versenydalát most mutatta be a BBC. A Love Will Set You Free című számot két elismert szakember alkotta meg: Martin Terefe (Grammy-díjas szerző-producer, dolgozott vele Mary J Blige, James Morrison, KT Tunstall, Jason Mraz, Train, Cat Stevens) és Sacha Skarbek (Ivor Novello-díj, szerzőtársaival együtt ő írta az előző évtized egyik legsikeresebb és szerintünk egyik legrosszabb dalát, James Blunt You're Beautifulját, valamint Adele, Duffy, Joss Stone, Charlotte Church és legutóbb Lana Del Rey is igénybe vette szolgálatait). Engelbert Humperdinck büszke a dalra és úgy véli: olyan mély, hogy az csak többedik hallgatásra derül ki. A bukmékerek is viszonylag bizakodók, legalábbis az énekes nyerési esélyét 16/1-ről 10/1-re javították.

Több lap foglalkozott azzal, hogy összegyűjtse a netezők - általában negatív reakcióit. Itt ilyeneket olvashatunk: "Meghallgattam ezt a számot, de jobban tettem volna, ha inkább azt nézem, ahogy szárad a drapp festék"; "Mintha a valaha készült összes szerelmes dalból kivették volna az összes közhelyet és egyetlen eurovíziós dalba összegyúrták volna." Itt pedig: "Megerőltettem magam, hogy végighallgassam, de a felénél majdnem elaludtam." A Telegraph azt írja, hogy a dal meglepő módon Adele-es, ugyanakkor "radikálisan retrós", mintha csak egy Eurovízió-paródiából jött volna. "Erre akkor is rázhatod, ha csípőprotézised van" - jellemzi a kritikus a dalt, ám hozzáteszi, hogy erre a dalversenyre pont ilyenek valók. A Guardian is kétélű dicséretet fogalmaz meg: ezzel a dallal végre nem Nagy-Britannia lesz az utolsó, és már ez is nagy dolog - a legtöbb, amit el lehet várni tőle.

Impresszum Médiaajánlat Adatkezelési Szabályzat Az ORIGO kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva.